Pauma Valley Residence

We’re thrilled to be starting a new residential project in our hometown area of Pauma Valley, CA. Below is a photograph of the view from the lot looking towards Palomar Mountain.

PVCC-before

Our preliminary computer models of the house are shown below. The varying roof pitches correspond to the top of Palomar Mountain at particular spots within the house. As you enter the house at the front door the roof line aligns with the top of the mountain ridge. The detached garage roof pitches south towards the sun’s path for maximum solar panel efficiency.

studio anderson pvcc

Salt + Cleaver Restaurant Opening Next Week

The 2,500 s.f. renovation brings the space back to its 1930’s roots by stripping away 80 years of material and exposing the original redwood trusses. We used appropriate materials like western red cedar planks, brick, exposed concrete and metal accents using original period metal hardware.

Prominent features include a 14′-0″ tall metal triangular wall sculpture, patina perforated steel railings, and a 19′-0″ long perforated aluminum chandelier over the bar.

The restaurant has a full bar serving craft cocktails and house-made free-range sausages.

Studio-Anderson-Architects-Salt-+-Cleaver-Lighting-Detail

Tower Concept

StudioAnderson’s concept for a Neurosciences research and healing center is inspired by Buckminster Fuller’s fascinating Vector Flexor — a model that Fuller said “contains the whole phenomenology of the universe.”  Our studies combine Fuller’s ideas on geometry with Sir D’Arcy Wentworth Thompson’s ideas of species evolution to create energy charged architecture that connects to the continuity of forms found in nature.

For additional information please visit our blog at www.SineArch.com
Studio-Anderson-Architects-Neuroscience-Building

Krasne Residence Interior + Exterior Remodel Updates

See the November 2011 issue of San Diego Home + Garden for a feature story on StudioAnderson’s design of Chef Karen Krasne’s Mission Hills home. The project includes a renovation and expansion of outdoor spaces, new custom gates and privacy screens, a linear fire trough, new windows, and a large custom glass and steel front door. Interior changes include an all new, expanded kitchen with teak cabinets, new living and dining room, new built-in furniture, new stairs, tile, art lighting, hammered metal wall panels, and three new bathrooms.

Karen-Krasne-Residence-Architect-Aaron-Anderson